LED en verlichtingsolutions: led schijnwerpers

LED en verlichtingsolutions: led schijnwerpers

LED en verlichtingsolutions: led schijnwerpers

9 november 2017
 Categorieën:
Electronica, Blog


Wat zijn led schijnwerpers?

Het zijn speciale lampen die ontworpen zijn om een groot gebied te verlichten. Ze bieden sterk licht dat vaak vergelijkbaar is met gewoon daglicht. Het unieke en duurzame ontwerp van de led schijnwerpers maakt het mogelijk om aan schokken en extreme weersomstandigheden te weerstaan.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van led schijnwerpers?

Led lampen hebben een veel langere levensduur dan de conventionele TL- of gloeilampen. Doordat ze tussen 30.000 en 50.000 uren kunnen branden moeten ze ook niet frequent vervangen worden. Led lampen gebruiken ook veel minder energie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat led lampen ongeveer 90% minder energie verbruiken. Dit zorgt voor een lagere elektriciteitsrekening, zelfs wanneer u heel sterke verlichting gebruikt. Een poedercoating zorgt ervoor dat de armaturen bestand zijn tegen de inwerking van olie of andere chemische stoffen. Door de vele vaste onderdelen van de armaturen zijn ze ook minder kwetsbaar tijdens het vervoer en de installatie.

Waarvoor worden deze schijnwerpers gebruikt?

Het is het type verlichting dat speciaal ontworpen is om grote oppervlakten te voorzien van voldoende kunstlicht. Ze kunnen thuis gebruikt worden om uw tuin of oprit te verlichten. Voorzien van een bewegingssensor kunnen ze eventuele ongewenste indringers afschrikken. Commerciële schijnwerpers worden gebruikt om stadions, sportvelden, bedrijfsruimten, stations, inkomhallen van luchthaven, parkeerplaatsen en bewegwijzering te verlichten. In sommige steden worden zelfs volledige marktpleinen of stadsparken verlicht door middel van led verlichting. De schijnwerpers bestaan in verschillende maten, kleuren en wattage. Daardoor kan de verlichting aangepast worden aan alle mogelijke situaties. Door de belangrijke voordelen die deze duurzame schijnwerpers bieden zijn ze zowel voor privé als voor commerciële doeleinden, de populairste verlichting die gebruikt wordt als buitenverlichting. Led schijnwerpers echter worden ook als binnenverlichting gebruikt. In grote werkhallen, pakhuizen en fabrieken gebruikt men led schijnwerpers omdat ze voor een veilige en comfortabele werkomgeving zorgen. Aangezien led schijnwerpers ook weinig of geen warmte produceren, loopt de temperatuur in de werkruimte niet op. De kans dat er brand ontstaat rond de armaturen is bijna onbestaande.

Led schijnwerpers als sfeerverlichting.

In sommige steden worden musea en historische gebouwen graag letterlijk in de schijnwerpers gezet. Wegens de kostenefficiëntie van deze verlichting gebruikt men daarvoor ook led schijnwerpers. Dit zorgt voor een aangename sfeer tijdens een avondlijke stadswandeling. Aangezien led lampen verschillende kleuren kunnen produceren, zonder gebruik te maken van dure filters, zijn ze de ideale optie om deze plaatsen te verlichten. Ook tijdens belangrijke evenementen zoals concerten, bruiloften, enzovoort worden de schijnwerpers gebruikt om voor omgevingslicht te zorgen. Er wordt niet alleen een gezellige verlichting geproduceerd, het zorgt er tevens voor dat de omgeving veilig en comfortabel is.

Voor meer informatie spreek met Ledhandel.nl.

 

Over ons
Jens over elektronica en elektrische snufjes

Hallo, mijn naam is Jens. Vanaf relatief jonge leeftijd begon ik met marketing te studeren, jammer genoeg moest ik al vrij snel noodgedwongen naar Duitsland verhuizen. Daar heb ik mijn studie afgerond. Ik was altijd al geobsedeerd met elektronica. Of het nou een speelgoed helikopter was of een computer, ik vond het geweldig. Daarom besloot ik om in Duitsland een klein elektronicawinkeltje te openen. Intussen zijn we al 5 jaar verder en ben ik nog steeds trots eigenaar van mijn kleine winkeltje. In mijn blog lees je over alles wat te maken heeft met elektronica. Ik wens je veel leesplezier!

Zoeken
Categorieën
Recente artikelen